Az Atlantic Press Kiadó 2007-ben alakult, azzal a céllal, hogy serkentse a színvonalas ismeretterjesztő irodalom újbóli megjelenését a hazai könyvesboltokban, s olyan igényes szórakoztató könyveket is megjelentessen magyar szerzők tollából, melyek hiányoznak a főként külföldi anyagból dolgozó kiadók választékából. A kiadó a „Csak a jó könyv” szlogennel vállalta, hogy műfaji korlátozás nélkül, de erős minőségi kontrollal jelenteti meg kiadványait. Ennek a tudatosan hézagpótló jellegű kiadáspolitikának eredményeként a kiadó könyveit a legtekintélyesebb hazai könyvterjesztők, az Alexandra, a Libri, a Líra és a Bookline vállalják rendszeresen terjesztésre.

 

 

Maga az Atlantic Kft. 1990-ben jött létre Budapesten, s működésének első tíz évében sajtószolgálatként és PR-ügynökségként funkcionált. Egyebek között ez a cég vezette be Magyarországra a HBO televíziót, több éven át volt a Magyar Mozgókép Alapítvány és a Magyar Filmszemle sajtóképviselője, kezdeményezője és főszervezője volt a Magyar Filmesek Világtalálkozójának és számos más kulturális rendezvény sikerre vitelében működött közre. Sajtószolgálatának köszönhetően az Atlantic ma is képes az átlagosnál markánsabb médiahátteret biztosítani az Atlantic Press Kiadó könyveinek.

 

Az Atlantic Press Kiadó alapítója és egyik szerzője, Bokor Pál, íróként, újságíróként, filmesként és műfordítóként ismert. Eddig tíz könyvet írt, szerkesztőként pedig 1990-93-ban a Magyar Hírlap Könyvek kiadását irányította. Később, 2005-2007-ben az Alexandra Könyvkiadó A krimi gyöngyszemei című hatkötetes klasszikus sorozatának volt a főszerkesztője.

 

A kiadó 2007 végén kezdte meg működését, és egyetlen év leforgása alatt olyan különleges és sikeres kiadványokkal színesítette a hazai könyvkiadást, mint a 96 esztendős Polgár Dénes Egy Polgár a nagyvilágban című emlékirata, mely a maga műfajában a 2008. évi karácsonyi könyvvásár egyik legkeresettebb könyvének bizonyult, vagy Bokor Pál Barack Obama szupersztár című nagysikerű kötete, mely Európában elsőként rajzolta meg hitelesen, mégis magyar szemmel az Egyesült Államok 44. elnökének emberi és politikusi portréját.

 

Jelenleg a kiadónak három szakterülete van: a politikai ismeretterjesztő irodalom, a film világával és esztétikájával foglalkozó könyvek és a szórakoztató irodalom magyar szerzők tollából. Mint viszonylag új könyvpiaci szereplő, az Atlantic Press nem zárkózik el automatikusan más műfajokhoz tartozó könyvek kiadásától sem, ha a kézirat megfelel a szerkesztőség szakmai hitvallásának („Csak a jó könyv!”), s ha a könyv kiadása a befektetés belátható időn belüli megtérülését ígéri.

FacebookTwitterGoogle Bookmarks
Holliwood magyar szemmel
Sexmentes övezet
Én és az Iszlám
Heppi Börszdéj
Gertruda esküje
 1. 1
William G. Winkler: A Pénzváltó
A 210-es izotóp
A holland alagút
Zokog a föld
Hazám az igéret földje
 1. 1
Napfényes riviéra
Incognitó
Drezdai emberünk
A spanyol grófnő
Pokoli szolgálat
 1. 1
Apáca bordély
Halálgyár
A nagy hadronütköztető
Ecetudvar
Talyigás Irma
 1. 1
Akon ostroma
Templomos lovag
A táltos keresztje
Adriakék tengerzöld
A sátán kutyája
 1. 1
Vilmos és Kate
Polgár
A siker neve Oscar
A siker helye Hollywood
A siker titka a sztár
 1. 1
Obama
Obama a szuper sztár
Lányok a kastélyból
Malom a tóparton
Nászajándék Salzburgból
 1. 1
Randevú a Nílus partján
Szerelem Szegeden
Kiicsi Betti a nagyvárosban
Ízek és szenvedélyek
Életfogytig
 1. 1
Kékszem Jázmin irkája
Tündérek
Második Atlantisz
Második atlantisz az elveszett tündér falu
A bermudák királynője
 1. 1
Sárkányvér
Szabadesés
Fénytörés
Smaragdzöld versek
Hívja Leonyid Brezsnyevet
 1. 1
szerelem@szerelem.hu
El Classico2
El Classico
Az idegenlégió
Ferencváros Újpest
 1. 1
Naponta fogsz meghalni
Engem nem lehet elhagyni
Egy csibész naplója
Help
Steph
 1. 1
Olja
Narkománia
 1. 1