Budapest, 2014. november 27.

Négy új könyvvel jelentkezik az Atlantic Press Kiadó a karácsonyi könyvvásáron. Mind a négy ezen a héten került a könyvesboltokba, s egy ideig még 20 százalékos kedvezménnyel rendelhető meg a Bookline és a z Alexandra portálokon.

A most induló Bpook24 portál szintén forgalmazza az Atlantic Press Kiadó és az Aba Könyvkiadó könyveit, méghozzá 5 százalék kedvezménnyel és ingyenes házhozszállítással.

Ami kifejezetten a karácsonyfák alá kívánkozik: Bokor Pál Hollywood magyar szemmel című kötete a korábban megjelent Siker-trilógia update-olt, bővített, fekete-fehér képekkel és színes melléklettel illusztrált impozáns kiadása, melyről a kiadói ajánló valószínűleg túlzás nélkül állítja, hogy minden idők legteljesebb Hollywood-története.

William G. Winkler negyedik könyve műfaját tekintve politikai thriller, s mindenképpen bravúros teljesítmény, hiszen a szerző az ukrajnai eseményekről készített alig egy év késéssel helyszíni riportot, vagy helyszíni riportnak álcázott fictiont. A könyvben a Krím elfoglalásának, a maláj repülőgép lelövésének, a szeparatista főhadiszálláson történteknek a leírása található, mint minden Winkler-regényben, ezúttal is egy hírszerző szemszögéből, és romantikával átitatva.

Ennél sokkal inkább „női olvasmánynak" szánta a kiadó és a szerző Ferenczik Adrienne harmadik regényét, mely még az eddigieknél is mélyebben kutakodik a modern házasság és főként a modern házasságtörés sokak által ismert vagy sejtett rejtelmeiben. Aki olvasta a Napfényes Riviérát, vagy az Incognitót, most sem fog csalódni.

És végül, de nem utolsósorban: humoros történetek formájában „tudósítások az átkosból" alcímmel, megírta visszaemlékezéseit Kulcsár István, a Kádár-korszak befejező éveinek egyik vezető riportere is, aki márt az amerikai tudósítói évekről szóló Legországban és több más könyvében is bizonyította rendkívüli megfigyelőkészséget és humorát, melyhez az átkosról szóló történetekben persze kellő mennyiségű önirónia is vegyül.

FacebookTwitterGoogle Bookmarks
Holliwood magyar szemmel
Sexmentes övezet
Én és az Iszlám
Heppi Börszdéj
Gertruda esküje
 1. 1
William G. Winkler: A Pénzváltó
A 210-es izotóp
A holland alagút
Zokog a föld
Hazám az igéret földje
 1. 1
Napfényes riviéra
Incognitó
Drezdai emberünk
A spanyol grófnő
Pokoli szolgálat
 1. 1
Apáca bordély
Halálgyár
A nagy hadronütköztető
Ecetudvar
Talyigás Irma
 1. 1
Akon ostroma
Templomos lovag
A táltos keresztje
Adriakék tengerzöld
A sátán kutyája
 1. 1
Vilmos és Kate
Polgár
A siker neve Oscar
A siker helye Hollywood
A siker titka a sztár
 1. 1
Obama
Obama a szuper sztár
Lányok a kastélyból
Malom a tóparton
Nászajándék Salzburgból
 1. 1
Randevú a Nílus partján
Szerelem Szegeden
Kiicsi Betti a nagyvárosban
Ízek és szenvedélyek
Életfogytig
 1. 1
Kékszem Jázmin irkája
Tündérek
Második Atlantisz
Második atlantisz az elveszett tündér falu
A bermudák királynője
 1. 1
Sárkányvér
Szabadesés
Fénytörés
Smaragdzöld versek
Hívja Leonyid Brezsnyevet
 1. 1
szerelem@szerelem.hu
El Classico2
El Classico
Az idegenlégió
Ferencváros Újpest
 1. 1
Naponta fogsz meghalni
Engem nem lehet elhagyni
Egy csibész naplója
Help
Steph
 1. 1
Olja
Narkománia
 1. 1