Alighogy hazaért, bekopogta a számítógépbe az internetes fórum nevét. A férje most úgysem ér rá, álló nap a híreken lóg. „Hahó, Alberto! Amit leírtál a házasságotokról, az több mint gyönyörű. Csak az nem fér a fejembe, hogy képes tolerálni a feleséged a te átlagosnak éppen nem nevezhető erotikus kíváncsiságodat. Én már rég elfutottam volna, ha a férjem ennyiszer elkalandozna!” „Úgy, hogy a feleségem okos asszony. Tudja, hogy a férfiak mások. Szeretném, ha nem gondolnád rólam azt, hogy biztos valami nincs rendben köztünk, azért vágyom ki a nagyvilágba. Nem így van...” „Elárulok egy titkot, Alberto. A nők is mások. Különben nem leveleznénk mi most itt ’eltérő szexigény a házasságban’ jelszóval...”

Hát, valahogy így kezdődne az én chat-regényem, amely azonban magamat ismerve soha az életben nem íródik meg, ezért helyette hadd ajánljam figyelmükbe Iván Kati hasonló témájú, kedves és humoros könyvét This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címmel.


Iván Kati könyvének főhőse, Csaba, hasonló módon vadászik, mint a bevezetőben említett Alberto, csak húsz évvel fiatalabb, és még nem gyártott ideológiát az életéhez. De majd fog. Csak előbb elveszi Zsófit feleségül. Ám addig még sok bonyodalomnak lehetünk tanúi...
Koronczay Lilla
(Nők Lapja 2009. április 22.)


Jóleső meglepetés a Füles című rejtvényújság szerkesztőjének különleges, nagyon mai tárgyú és műfajú regénye. Nemcsak a puszta tény szolgál persze örömforrásul: a friss, iróniában és humorban is bővelkedő hang, a lendületes cselekményvezetés mellett a telivér karakterek megteremtése, a témából természetesen eredő szexjelenetek finom ábrázolása is az író szerethető erényeit gyarapítja. Iván Kati biztos kézzel vezeti az olvasót a kalandok labirintusában, és sehol nem bicsaklik meg a sztori: elejétől a végéig ugyanazon az íven haladnak az események.
Füzesi István
(Színes RTV 2009.május 25-31.)


Iván Kati regényében minden ott van, ami egy modern szerelmes történethez kell. Zsófi nemrégiben szakított, és erről nem tehet más, mint az a fránya internet. Az egykori kedves ugyanis itt vadászott nőkre. Aztán mégis a világháló válik Zsófi egyik legnagyobb szövetségesévé, mert különös levelek érkeznek...
(Sikk 2009. április 28.)


Milyen érzés rájönni, hogy kedvesed egy társkereső oldalon más nőkre vadászik? Zsófi összetört szívvel távozik, de erőt vesz magán és új kapcsolatot keres. Csaba, a sikeres 35 évesek önteltségével vívja a maga pikáns csetcsatáit, míg rá nem jön, hogy Zsófi csak egy volt. Amikor megpróbálja kiengesztelni volt barátnőjét, postafiókját elborítják a levelek. Valamennyi nő, akikkel Zsófi után próbálkozott, egyszerre jelentkezik. Csoda vagy szélhámosság? Iván Kati harmadik könyve, első netregénye érzelmesen, de nagy sebességgel pörög a meglepő végkifejlet felé.
(Képes Újság 2009.május 7.)


Egy igazi XXI. századi csajos könyvet ajánlunk a figyelmedbe. Iván Kati netregénye, a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. nagy sebességgel pörög a meglepő végkifejlet felé, s ha nem is tudjuk, hol áll meg, biztos, hogy minden társát kereső olvasónál sikerre van ítélve. Az internet még a szerelmet is forradalmasítja. Hiába kezdődik Csaba, a harmincas reklámíró és barátnője, a szolid-szelíd Zsófi kapcsolata a való világban, alakulásába beleszól a világháló. A szereplőknek sok mindent el kell dönteniük. Például azt, hogy megcsalásnak számít-e a virtuális flörtölés, de azt is, hogy mit tehet egy lány, ha nem tud belenyugodni a szakításba, és csak a csodára számíthat. Csodák pedig nincsenek. Vagy mégis vannak? Varázslat történik, ha egy jelentéktelen lányból egy plázabeli séta során hirtelen bombázó lesz? Vagy akkor, amikor egy férfi egyszerre négy volt levelezőtársától kapja meg ugyanazt az üzenetet? Ki tudja… De az már tényleg misztikus dolog, ha egy macsó rájön: neki már csak curryvel ízlik a tojásleves… Iván Kati netregényének különlegessége, hogy a váratlan fordulattal bekövetkező happy endig vezető történet nagy része a szereplők e-mailjeiből és internetes chateléseiből bontakozik ki.
Gaál Zita
(cosmopolitan.hu, 2009. április 6.)


CÍM: 10 regény, amely bejön a csajoknak Egy igazi XXI. századi randiforma bemutatása, melynek színtere az internet. Nem vitatható, közönségsikerre van ítélve. Az írónő net-regényének középpontjában a párkeresés áll. A szereplők e-mailjeiből és chat beszélgetéseiből meglepő happy end bontakozik ki. Merész szavak, erotikus bókok, vicces fordulatok tetten érése a világhálón! Érdemes elolvasni.
Czagány Alexandra
(delmagyar.hu)

Igen, hiteles könyv, talán nem véletlen, hogy megjelenését a távirati iroda is észrevette. Letehetetlen, internet-függők számára kihagyhatatlan könyv, szerintem a legjobb, ami az egyébként nagyon népszerű „értsd meg végre önmagad” műfajban megjelent. Iván Kati tökéletesen eltalálta az életérzést, mely a harmincas internetes társkereső hétköznapi és morális dilemmáiból keletkezik. És persze a téma nem csak a harmincasokat érinti. Nem is értem, hogy a cikk szerzője mit ért „internetes korosztály” alatt. Van még nem-internetes korosztály? Idézek Balázs-Piri Krisztinának a könyv hátoldalán olvasható a fentinél is találóbb méltatásából: „Iván Kati...nemcsak a szerelemleves megbolondításához ért. A történetbe is kerül egy csipetnyi csípős irónia, jó adag finom humor és nőies báj, sok-sok ízes nyelvi lelemény. És nincs hiány erős, de mindig ízléses szexjelenetekben sem. E könyv különleges ízére még elolvasása után is sokáig emlékezni fogunk.”
(amaryllis hozzászólása a KultúrPart recenziójához)

Ez egy jó kis könyv. A történet eredeti és olvasás közben az az érzésem, hogy akár velem is megtörténhetne. A figurák jól kidolgozottak, van karakterük. A szexjelenetek nem hatásvadászok és nem öncélúak, ráadásul szépen vannak megírva, pont ott a helyük, ahova az írónő tette. A maga műfajában ez a könyv megállja a versenyt a legjobbakkal.
(szegodyerika véleménye a Bookline nevű internetes könyváruház oldalán)

Végre egy magyar könyv, magyar emberekkel, a nagy magyar valósággal. Már rosszul vagyok az angol és francia nevektől, az áltörténetektől, az írói álnevektől. Ugye, hogy egy magyar is tud igazán jó történetet írni anélkül, hogy majmolná a külföldieket.
(AranyRegina véleménye a Bookline-on)

Nekem tetszik, jó dumák vannak benne, olvasmányos és fordulatos, lehet szurkolni a hősnőnek. Azért az egy ravasz lány, akármilyen ártalmatlannak is van leírva!
(Győrffy Katalin véleménye a www.libri.hu oldalon)

FacebookTwitterGoogle Bookmarks