Három év alatt a csúcson

Stephenie Meyer amerikai írónő, a híres Twilight saga szerzője, 35 éves. Dedikálásai alkalmával Amerikában két-háromezren állnak sorba. Személyét a "twilighterek" részéről ugyanolyan rajongás övezi, mint könyvének szereplőit. A tizenévesek egyetlen dolgot biztosan tudnak bálványozott szerzőjükről: a Twilight saga főszereplőjét, Bella Swant Meyer önmagáról mintázta...

P.M.Bush könyve az arizonai mormon családban felnőtt Stephenie Meyerről szól, és egy csodáról, mely az írónő ifjúkorát betetőzte. Stephenie ugyanis életének harmincadik évéig abszolut névtelen háromgyerekes családanya volt, majd három év alatt a világ egyik legismertebb írója lett. Az utóbbi évtizedek legizgalmasabb karriertörténetét a szerző tizenévesekhez szóló érzékletes stílusban beszéli el, de úgy, hogy a felnőtt olvasók is értsenek belőle.

Családi és magánéleti intimitások sokaságán keresztül kalauzol a könyv Steph kisgyermekkorának kertvárosi Amerikájából az arizónai óriáskaktuszok közé, a középiskolán, az egyetemen és a házasságon át a híres álomig, melyet Meyer 2003 júniusában látott: egy halandó lány egy szikrázó arcú vámpírfiúval beszélget egy esőáztatta erdei tisztáson. A látomástól nyílegyenes út vezet a szerelemig, mely minden próbát kiáll, s a világsikerig, mely eddig több mint 42 millió eladott könyvet jelent.

(Tininews.hu., 2009. aug.6.)

FacebookTwitterGoogle Bookmarks