(1065 Budapest, Révay utca 16.). Az igazi "marslakókról", a világtörténelmet megváltoztató magyar fizikusokról lesz szó, Mérő László matematikus-pszichológus, a Mindenki másképp egyforma szerzője beszél róluk Iván Katalin Életmesék világhírű zsidó honfitársainkról című könyve kapcsán.
"A szerző aranytollas újságíró, aki évtizedek óta szerkeszti a Füles rejtvénymagazin Tanár úr kérem c. rovatát. Iván Katalin nem kevesebbre vállalkozott, mint annak felmérésére, hogyan és mivel öregbítették Magyarország hírnevét a világban a zsidó származású magyar tudósok, írók, művészek, sportolók és más nevezetességek.
A kiadvány minden eddiginél szélesebb, közvetlenebb, és legfőképpen teljesebb megközelítése ennek a témának. A könyv 34 életrajzot tartalmaz, amelyek így együtt olvasva még a magyar zsidó kultúrában jártasak számára is felfedezés értékűek abban a vonatkozásban, hogy mi mindent köszönhet a nemzet kimagasló képességű zsidó származású honfitársainknak, az első magyar olimpiai aranytól az első számítógép megépítéséig. "

http://web.balinthaz.hu/Event/eletmesek_marslakok_magyarorszagrol_2016-09-15

FacebookTwitterGoogle Bookmarks